X Factor Romania este un show de televiziune care permite aspirantilor la muzica sa isi etaleze vocile. Acesta este difuzat pe canalul Antena 1 în România. Competitia este deschisa atat artistilor precum si grupurilor,show-ul are in componenta 3 judecatori, Stefan Banica - X Factor, Horia Brenciu - X Factor, Delia Matache - X Factor. Fiecare judecător este atribuit unuia dintre cele trei categorii : sub 18 ani, pana in 25 ani, peste 25 ani. Show-ul xfactor a ajuns la sezonul 3

Delia Matache a compus o piesa speciala pentru bolnavii de psoriazis

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune a lansat o campanie prin care romanii sunt invatati ca boala nu se transmite prin atingere. Delia Matache s-a alaturat acestei initiative si a compus o piesa special pentru bolnavii care se simt neintelesi.

Statistica mondiala arata ca 2% din populatie este afectata de psoriazis. “Daca ar fi 2%, asta inseamna ca in Romania ar fi 400.000. Dar credeti-ma. la noi in Romania sunt, in fapt, 10 – 15%”, a declarat directorul Societatii Romane de Dermatologie, Calin Giurcaneanu.

Doctorii au constatat ca cei mai multi au forme minore de psoriazis, pe care le ignora. Boala apare din cauza stresului sau in urma unor infectii netratate. Un procent redus sufera, in schimb, de forme vizibile, care-i fac pe cei din jur sa-i respinga.

Ce nu stiu cei mai multi e ca boala este genetica si nicidecum contagioasa. Psoriazisul nu se transmite printr-o strangere de mana. Acesta este mesajul pe care a vrut sa-l transmita si Delia, in Melodia Acceptarii, compusa cu ajutorul fanilor care au invatat sa-si accepte boala.

xfactor.a1.ro
Comenteaza aceasta stire prin intermediul Facebook